De Samaria kloof! Een must see, must do op Kreta. We betaalden 25 euro voor de busreis, 5 euro ingang en 10 euro voor de boottocht. Per persoon wel te verstaan. En dit alles om 16 km af te dalen door één van de mooiste en spectaculairste kloven in Europa. Geld uitgegeven om af te zien… En dat hebben we. De één natuurlijk meer dan de ander. Twee km ging het goed. Te goed, tot plots de knieën van mijn teer beliefd vrouwtje het begaven. Helse pijnen in haar bevallige knietjes en tanden (door er op te bijten natuurlijk). Ze beet door tot halfweg waar ze onder de goede zorgen van onze gidse voltarenzalf aangesmeerd kreeg en haar beide knietjes met een wit verband versierd werden. Belachelijk natuurlijk, maar wel efficiënt. We zaten in de kopgroep maar nu hingen we natuurlijk aan de zéér lange staart van ons groepje. Wandelaars kregen medelijden zodat iemand zelfs pijnstillers gaf. Komt daarbij dat de kloof gewoonweg doodloopt op het water waar we zeker de laatste boot van 17u30 moesten halen. Tijdsdruk dus! Het gaan ging steeds moeilijker en net toen we ons al opmaakten voor de overnachting onder de sterrenhemel hoorden we het zingen van onze reddende engel, of liever het balken van onze reddende ezel! Bang van ezels, neen hoor. Alles beter dan afzien. Dus met een serieuze duw onder haar kont besteeg ze voor de tweede keer in haar leven een ezel (de eerste keer was toen ze 6 jaar was voor de beroemde klasfoto). Hoe het verder ging kan je in een kort filmpje zien (gans onderaan : De Samaria kloof bedwongen) :

http://www.snow-goose.be/filmpjes-index.html

Ter info : we hebben de boot gehaald, en … de ezel leeft nog!