Alluu Eskimootjes,

Blijkbaar is het zoooooooooooooooooo koud in de lage landen dat velen nog steeds druk doende zijn met het sneeuwvrijmaken van hun voetpad (of doen jullie ook zoals wij vroeger en plaatsten jullie een bordje “voetgangers gelieve over te steken aub”), het op elkaar zetten van sneeuwbenen, buiken en hoofden (al of niet met wortels en steenkolen tanden), of misschien zijn er nog die hun panoramische ruiten van hun vierwielers ijsvrij aan het maken zijn (de Flintstones hadden dit probleem natuurlijk niet) of proberen ze met steeds drastischer oplossingen (haardroger, urineren, aansteker, … ) hun deur- en/of benzineslot open te krijgen… Feit is dat veel Inuiten onder jullie nog niet deelgenomen hebben aan ons klein wedstrijdje (zie helemaal onderaan ons vorig artikeltje “Op reis naar … België”). Bij deze vragen wij dus om de sneeuwmannen tandenloos achter te laten om daarmee de chauffage van jullie bovenkamers op te warmen en zo een cijfer- lettercombinatie per sneeuwgans richting het immer zonnige zuiden te sturen.

Onverbiddelijk als we zijn, sluit het luchtruim boven ons drijvende huisje 31 januari middernacht. Zegniedatwetuniegezegdebben…

Mocht je aan de andere kant natuurlijk zoals ondergetekende te “luizig” zijn om te puzzelen, en zo de kans missen op een uniek geschoten foto van twee schaarse zieltjes wel … ’t is te hopen dat het sneeuwt tot in juli!!