Wij die dachten dat we een zee van tijd zouden hebben, komen dus bedrogen uit. De dagen vliegen voorbij als de wind die ons over de Noordzee bracht. We zijn ruim een week vertrokken en nu pas vinden we de tijd om enkele foto’s en een beetje tekst overzee te sturen. Zo hebben we we daarstraks enkele foto’s bijgezet in het album “De laatste dertig dagen” en drie nieuwe aangemaakt “Het vertrek”, “Stops in Oostende en Nieuwpoort” en “Engeland – De Zuidkust”.

Maar vooreerst willen we iedereen bedanken voor de vele reacties, mails en foto’s die wij ontvingen. Het is onmogelijk voor ons om iedereen persoonlijk hiervoor te bedanken, maar geloof ons vast en zeker dat wij dit zéér waarderen en aan iedereen : DANK !!!!

Snow Goose verliet haar laatste Belgische haven (Nieuwpoort) op 17 mei 2012 om 7u ’s morgens voor een “Hemelse Vaart” naar Engeland. Wat grotendeels rustig verliep, werd toch nog spannend toen we de Engelse Shipping lane aan het oversteken waren en drie voortbruisende containerschepen ons in hun vizier kregen. Twee waren wij te snel af, maar de derde leek ons te gretig en vooral te groot, zodat wij wijselijk een tijdje haar richting meevoeren om dan achterlangs Brighton binnen te lopen nà een tocht van 21 uren. Ook hier even adrenaline want vanop zee gezien is het niet echt simpel om tussen al die verlichting de juiste lichtjes (lees de haveningang te vinden). Als je dan nog weet dat het zo goed als laag water was, en wij van Brighton Marina, als antwoord op onze vraag of het wel veilig was om nu binnen te lopen, een “we hope so…” kregen, tja…. dan begrijp je wel dat we Blankenbergse toestanden zagen voorbijflitsen, maar nà 70 cm onder de kiel, dobberde Snow Goose eindelijk rustig aan de Engelse steiger.

Nà een comateuze slaap brachten wij allereerst bezoek aan vrienden, Tracey en Simon, die prachtig hoog boven Brighton wonen. We werden er ontvangen als familie en zij trakteerden ons met een etentje in Pavell,het beste Indische restaurant ter wereld (dixit Simon). THANKS TRACEY AND SIMON!

Diezelfde avond slaagden wij er zelfs in om in een echte Engelse pub Chelsea te Champions League te zien winnen, gevolgd door … een Engelse vechtpartij. Dus vlug wegwezen want de cops were coming..

Intussen werd het stralend weer en de zondag belandden we middenin een rally van London naar Brighton van duizenden mini’s. Je gelooft echt niet hoe fanatiek die Engelsen met die wagentjes bezig zijn. En wij … fier natuurlijk, want wij reden ook rond met onze mini….fiets J

Hadden wij wel weeral geluk zeker want net dit weekend was het festival weekend in Brighton, en dus massa’s volk en straatanimatie en free drinks !

Maandag werd een klusdag (de teak in tweede gangboord eindelijk afgewerkt) en een luierdag. Morgen, dinsdag zeilen we 40 mijl verder naar Portsmouth samen met Tracey en Simon die nog nooit gezeild hebben. Hopelijk komt dat goed …