Eén januari 2012 ! Een belangrijke bocht wordt genomen. Voor ons lijkt het alsof het spandoek boven de eindstreep daar ergens op het einde van de weg bijna zichtbaar is. Bijna raakbaar maar toch nog zo ver af. Eén lang stuk rechte baan nog af te werken met naar ons gevoel geen onoverkomelijke hindernissen. Alhoewel …

Kasten worden leeggemaakt en afgebroken, dozen vol met kleren en schoenen worden naar een nieuw onderkomen gebracht; potten en pannen, frigo’s en diepvriezers, fietsen, boeken, noem maar op …wisselen van dak, ikea-plannetjes komen uiteraard tevoorschijn, kasten afbreken en als puzzelstukjes terug in elkaar passen, aanhangwagens worden vast- en losgekoppeld, tuin- en andere stoelen opgeladen, vergeten hoofdkussens raken net op tijd op bestemming, traantjes van emotie vloeien, flessen wijn worden ontkurkt en een lekkere buitengewoon grote pot spaghetti lijkt geen bodem te hebben, stoelen worden getest, en… uiteindelijk ook het bed !

Neen, het is niet wij die al aan het verhuizen zijn, maar Dina en Stein, die de leegten in hun 4 maanden terug aangekochte huis beginnen te vullen. Zij pendelden hier de laatste dagen constant heen en weer. Dochter nummer twee die het huis verlaat. Perfecte timing zou ik zeggen, zo’n 4 maanden vóór ons vertrek. Toen bleven we nog met drie…

Ook aan die derde verhuis wordt gewerkt. Wie soms een betaalbaar appartement te huur weet in Gent /Sint-Amandsberg met een tweetal slaapkamers en terras….wel haar naam is Arjan, en ze heeft vree veel interesse!

Ook roert er iets in Oostende bij Kim (nóg een dochter) en Miek, maar voor dat nieuws is het misschien nog iets te vroeg…

Intussen zijn opnieuw een aantal knopen doorgehakt : Sonja’s tweede job in Bredene liep ten einde op 31 december 2011 en mijn firma heeft sinds kort nieuwe aandeelhouders waarvan ik straks de vruchten mag van plukken.

Onze Snow Goose ligt er reeds een paar weken stil en verlaten bij. Prioriteiten weerhielden ons om haar verder in gereedheid te brengen, doch straks hebben we terug meer tijd om er weer in te vliegen. Als het weer een beetje meezit hopelijk…

Wat moet er nog gebeuren de volgende weken ? Wel: opzeggen huishuur, elektriciteit en water, telefoon en krant, opzeggen abonnementen op vanalles en nog wat, verkopen of doneren inboedel, plaatsen van advertenties voor verkoop auto, zilverwerk en servies, en dan hebben we natuurlijk onze fameuze Belgische papierberg af te werken waaronder adres, verzekeringen, mutualiteit, bank,…..

Ook onze gezondheid bekijken we uit een preventief standpunt : ogen worden gecorrigeerd wijsheidstanden getrokken, overblijvende tanden bijgewerkt, oren uitgespoten, bloed genomen…

Dus tellen we verder rustig af en dromen ’s nachts van witte stranden, azuurblauwe lucht boven helder parelend water, en … een dobberend zeilbootje ….